Sign up now! · Forgot password?
RSS/Atom feed Twitter

Giving up on GIMP

This discussion is connected to the gimp-user-list.gnome.org mailing list which is provided by the GIMP developers and not related to gimpusers.com.

5 of 5 messages available
Toggle history

Please log in to manage your subscriptions.

Giving up on GIMP Big Wib via gimp-user-list 30 Oct 16:00
  Giving up on GIMP Michael Schumacher 30 Oct 19:08
  Giving up on GIMP Johnny Rosenberg via gimp-user-list 30 Oct 20:04
  Giving up on GIMP fa-flyingalone 30 Oct 22:05
   Giving up on GIMP claudia wiebe via gimp-user-list 30 Oct 22:51
Big Wib via gimp-user-list
2019-10-30 16:00:17 UTC (about 1 month ago)

Giving up on GIMP

Hi

This is my last resort before giving up on gimp.

Why? because I cannot restore brushes. I click on the brush select tool and just see blank thumbnails. I have searched online and followed all the tips I can find in the internet to fix the problem. The two brushes folders I should have are present and both contain files. I have completely uninstalled and cleared all program remnants and re-installed it - still no brushes.

I am all out of ideas now.

I am obviously not alone with this problem so if anyone knows how to fix it please, please tell the world - otherwise Gimp is junk.

bigwib

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus
Michael Schumacher
2019-10-30 19:08:19 UTC (about 1 month ago)

Giving up on GIMP

On 10/30/19 5:00 PM, Big Wib via gimp-user-list wrote:

Why? because I cannot restore brushes. I click on the brush select tool and just see blank thumbnails. I have searched online and followed all the tips I can find in the internet to fix the problem. The two brushes folders I should have are present and both contain files. I have completely uninstalled and cleared all program remnants and re-installed it - still no brushes.

I'm not aware of this problem being reported before, but as you have apparently found reports by others with that issue, could you link to your findings?

I am obviously not alone with this problem so if anyone knows how to fix it please, please tell the world - otherwise Gimp is junk.

The majority of users seem to be able to use GIMP just fine, so identifying this issue to make it also usable for the unlucky few is the better approach.

For that we should know a few more things:

- what version of GIMP do you use? - what platform are you on?
- do the brushes work in the image, even though they do not appear in the brushes dialog?

--
Regards,
Michael
GPG: 96A8 B38A 728A 577D 724D 60E5 F855 53EC B36D 4CDD

Johnny Rosenberg via gimp-user-list
2019-10-30 20:04:04 UTC (about 1 month ago)

Giving up on GIMP

Den ons 30 okt. 2019 kl 20:02 skrev Big Wib via gimp-user-list < gimp-user-list@gnome.org>:

Hi

This is my last resort before giving up on gimp.

Why? because I cannot restore brushes. I click on the brush select tool and just see blank thumbnails. I have searched online and followed all the tips I can find in the internet to fix the problem. The two brushes folders I should have are present and both contain files. I have completely uninstalled and cleared all program remnants and re-installed it - still no brushes.

I am all out of ideas now.

Well, I guess you came to the right place then. Unfortunately you didn't provide much useful information. We still don't know anything about your system. Gimp version, operating system and its version, anything that would help to reproduce your problem, so feel welcome back to provide that information and more if possible. The more the better.

I am obviously not alone with this problem

Nothing that you wrote makes that obvious. You only mentioned that you have that problem, I saw no examples of other's having it as well. Not saying nobody else has that problem, but you can't just say that without any kind of reference and expect everyone to just buy it or at least agree that it's obvious. To me it's not obvious, I only saw you, no one else, writing about it.

so if anyone knows how to fix

it please, please tell the world - otherwise Gimp is junk.

This is not a mailing list that tries to sell you and other people anything. This is a mailing list for users who help each other. Calling Gimp ”junk”, no matter if it's true or not, doesn't make more people to want to help you and it won't help in any other way either. You are free to think it's junk, but mentioning it here fills absolutely no real purpose. About the subject ”Giving up on Gimp”, that's not a very describing title, is it? What makes you think that people who can actually help you will even open such a message in the first place? The subject ”opening this is a waste of time” would have an equal attraction, I'd guess.

That said, welcome back with more information. Maybe someone can help you. I tried to reproduce your problem, but I couldn't. Seems like the brushes works fine on my system.

Kind regards

Johnny Rosenberg

bigwib

--
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software. https://www.avast.com/antivirus

_______________________________________________ gimp-user-list mailing list
List address: gimp-user-list@gnome.org List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list List archives: https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list

2019-10-30 22:05:57 UTC (about 1 month ago)
postings
16
contact
Send private message

Giving up on GIMP

Hi

This is my last resort before giving up on gimp.

Why? because I cannot restore brushes. I click on the brush select tool
and just see blank thumbnails. I have searched online and followed all the tips I can find in the internet to fix the problem. The two brushes
folders I should have are present and both contain files. I have completely uninstalled and cleared all program remnants and re-installed
it - still no brushes.

I am all out of ideas now.

I am obviously not alone with this problem so if anyone knows how to fix
it please, please tell the world - otherwise Gimp is junk.

bigwib

Hi
At first thought it could be a tags issue but since you are getting the thumbnails ?

strange that there blank thumbnail very strange, I would have thought that brushes would be there or not be there, blank thumbnails sounds a bit deeper that's why details are needed.

I reckon that a least one screenshot would be of help and as stated by the people posting previously

some specific details about the environment that you and Gimpster work in, going by this I guess you are on windows
"This email has been checked for viruses by Avast antivirus software" Could you tell us What version windows and where did you get Gimp from, PLease

btw who else or where else did you see this problem, links be good too.

Don't forget the 'screenshots and details' so these nice people donating their free time can help you solve this,

fa-flyingalone (via www.gimpusers.com/forums)
claudia wiebe via gimp-user-list
2019-10-30 22:51:50 UTC (about 1 month ago)

Giving up on GIMP

Hi
i have had the sames problem, could not load the brushes for using several times. I unistalled Gimp several times and loaded from gimp.org the new stable version for my windows 10. Now suddenly the brushes appeared. But I am not sure I could create new brushes and save them. I did not try till now. Sorry but I don't know the reason why before it does not work. I have had before loaded from Gimp.org and from chip website

claudia wiebe

fa-flyingalone schrieb am Mi., 30. Okt. 2019 23:06:

Hi

This is my last resort before giving up on gimp.

Why? because I cannot restore brushes. I click on the brush select tool
and just see blank thumbnails. I have searched online and followed all the tips I can find in the internet to fix the problem. The two brushes
folders I should have are present and both contain files. I have completely uninstalled and cleared all program remnants and re-installed
it - still no brushes.

I am all out of ideas now.

I am obviously not alone with this problem so if anyone knows how to fix
it please, please tell the world - otherwise Gimp is junk.

bigwib

Hi
At first thought it could be a tags issue but since you are getting the thumbnails ?

strange that there blank thumbnail very strange, I would have thought that brushes would be there or not be there, blank thumbnails sounds a bit deeper
that's why details are needed.

I reckon that a least one screenshot would be of help and as stated by the people posting previously

some specific details about the environment that you and Gimpster work in, going
by this I guess you are on windows
"This email has been checked for viruses by Avast antivirus software" Could you tell us What version windows and where did you get Gimp from, PLease

btw who else or where else did you see this problem, links be good too.

Don't forget the 'screenshots and details' so these nice people donating their
free time can help you solve this,

-- fa-flyingalone (via www.gimpusers.com/forums) _______________________________________________ gimp-user-list mailing list
List address: gimp-user-list@gnome.org List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list List archives: https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list