Sign up now! · Forgot password?
RSS/Atom feed Twitter

Magnetic Lasso Tool is messed up

This discussion is connected to the gimp-user-list.gnome.org mailing list which is provided by the GIMP developers and not related to gimpusers.com.

3 of 3 messages available
Toggle history

Please log in to manage your subscriptions.

Magnetic Lasso Tool is messed up Gui 24 Jul 00:02
  Magnetic Lasso Tool is messed up rich404 24 Jul 08:15
   Magnetic Lasso Tool is messed up Gui 24 Jul 12:32
2019-07-24 00:02:08 UTC (29 days ago)
postings
2
contact
Send private message

Magnetic Lasso Tool is messed up

GIMP's version of Photoshop's Magnetic Lasso tool is not working correctly for me. I select what i want, press the "cut" button under "edit", and when I go to paste it where I want, it shows up in black and white, instead of with the correct colors.

Please help, its urgent. Thank you

2019-07-24 08:15:27 UTC (28 days ago)
postings
449
contact
Send private message

Magnetic Lasso Tool is messed up

GIMP's version of Photoshop's Magnetic Lasso tool is not working correctly for me.
I select what i want, press the "cut" button under "edit", and when I go to paste it where I want, it shows up in black and white, instead of with the correct colors.

Please help, its urgent. Thank you

No good posting on this forum if you need quick response. Try one of the others.

However, are you pasting into a grayscale or indexed image? Have a look at the top of the main Gimp window, it will tell you there.

The clip properties match the destination color format.

Change the color mode of the destination use, Image -> Mode -> RGB ***before*** pasting in the clip.

2019-07-24 12:32:34 UTC (28 days ago)
postings
2
contact
Send private message

Magnetic Lasso Tool is messed up

you were right, it worked perfectly after I did what you told me to. thank you so much