Sign up now! · Forgot password?
RSS/Atom feed Twitter

Newbie install problem

This discussion is connected to the gimp-user-list.gnome.org mailing list which is provided by the GIMP developers and not related to gimpusers.com.

2 of 2 messages available
Toggle history

Please log in to manage your subscriptions.

Newbie install problem Ralph Jones 11 May 05:24
  Newbie install problem Carol Spears 11 May 06:10
Ralph Jones
2002-05-11 05:24:00 UTC (over 19 years ago)

Newbie install problem

I just upgraded my Redhat installation from 7.1 to 7.2, and the first time I started Gimp 1.2.1 it put out a long series of "Can't load" and "compilation aborted" messages. The GUI comes up OK, but it looks as if a lot of the plugins didn't load.

I then installed Gimp 1.2.3 via the config/make/make install route from /usr/local/src/gimp-1.2.3, and it produces the same result.

Suggestions? Thanks...

rj

Carol Spears
2002-05-11 06:10:26 UTC (over 19 years ago)

Newbie install problem

first thing, get rid of anything gimp that occures underneath /usr. best way is to use the unistall rpm options, but even then, check for libgimp and for /usr/bin/gimptool. make might be finding these things.

once that is done, run ldconfig.

then rm config.cache.

then ./configure. watch the config spew. config complains if there is a problem or something unusual.

good luck. it is worth it. red hat has some screwed up gimp rpms.

carol

On 2002-05-10 at 2124.00 -0600, Ralph Jones typed this mail:

I just upgraded my Redhat installation from 7.1 to 7.2, and the first time I started Gimp 1.2.1 it put out a long series of "Can't load" and "compilation aborted" messages. The GUI comes up OK, but it looks as if a lot of the plugins didn't load.

I then installed Gimp 1.2.3 via the config/make/make install route from /usr/local/src/gimp-1.2.3, and it produces the same result.

Suggestions? Thanks...

rj