Sign up now! · Forgot password?
RSS/Atom feed Twitter

Clone tool issues

This discussion is connected to the gimp-user-list.gnome.org mailing list which is provided by the GIMP developers and not related to gimpusers.com.

3 of 3 messages available
Toggle history

Please log in to manage your subscriptions.

Clone tool issues Crossover 24 Sep 07:41
  Clone tool issues rich404 24 Sep 09:55
   Clone tool issues Crossover 24 Sep 11:29
2020-09-24 07:41:09 UTC (about 1 month ago)
postings
3
contact
Send private message

Clone tool issues

My clone tool seems to be dancing. When i click on a particular brush shape & then i try to use it on the opened image... the size & the angles of the clone tool-is constantly changing as i move or hover it around the image. Example -the round brush tool goes elliptical, the rectangular brush tool increases or decreases in size, it constantly changing angles etc .... i am going nuts trying to figure this out, Please help ...

rich404
2020-09-24 09:55:13 UTC (about 1 month ago)

Clone tool issues

My clone tool seems to be dancing. When i click on a particular brush shape & then i try to use it on the opened image... the size & the angles of the clone tool-is constantly changing as i move or hover it around the image. Example -the round brush tool goes elliptical, the rectangular brush tool increases or decreases in size, it constantly changing angles etc .... i am going nuts trying to figure this out, Please help ...

Best guess, you have a dynamic option in force. Might be Confetti or Random. Turn it off in Clone tool options, set "Dynamics Off" as the screenshot.

If you are also using a graphics tablet, then 1) by default there are separate settings for mouse and tablet 2) Some extra dynamics come into play, pressure-size or speed-size for example.

2020-09-24 11:29:07 UTC (about 1 month ago)
postings
3
contact
Send private message

Clone tool issues

Best guess, you have a dynamic option in force. Might be Confetti or Random. Turn it off in Clone tool options, set "Dynamics Off" as the screenshot.

If you are also using a graphics tablet, then 1) by default there are separate settings for mouse and tablet 2) Some extra dynamics come into play, pressure-size or speed-size for example.

Thanks mate, You nailed it. My issue has been resolved.. Thanks a ton....!

Thanks & Regards, Selvaraj.K