Sign up now! · Forgot password?
RSS/Atom feed identi.ca Twitter

Gimp tools not working

This discussion is connected to the gimp-user-list.gnome.org mailing list which is provided by the GIMP developers and not related to gimpusers.com.

5 of 5 messages available
Toggle history

Please log in to manage your subscriptions.

Gimp tools not working scutiform 12 Jun 12:28
  Gimp tools not working scutiform 12 Jun 12:49
   Gimp tools not working scutiform 12 Jun 13:00
   Gimp tools not working Tobias Jakobs 12 Jun 16:14
  Gimp tools not working James 12 Jun 18:07
2009-06-12 12:28:38 UTC (over 5 years ago)
postings
3
contact
Send private message

Gimp tools not working

I have upgraded to Ubuntu 9.04 and Gimp 2.6 was installed with it. When I started to use Gimp, none of the tools worked. I could select a tool and move it over a picture, but nothing happens. I have been using Gimp for several years on the same computer with previous versions of Ubuntu and Gimp 2.4 worked perfectly with Ubuntu 8.10. I have uninstalled and reinstalled using the Gimp site, apt-get install and Synaptic all with the same result.

Could this be a bug for my AMD chip-set? Are there some files missing from the original Ubuntu installation? Is it possible to install version 2.4 instead?

2009-06-12 12:49:39 UTC (over 5 years ago)
postings
3
contact
Send private message

Gimp tools not working

I have upgraded to Ubuntu 9.04 and Gimp 2.6 was installed with it. When I started to use Gimp, none of the tools worked. I could select a tool and

move

it over a picture, but nothing happens. I have been using Gimp for several years on the same computer with previous versions of Ubuntu and Gimp 2.4 worked perfectly with Ubuntu 8.10. I have uninstalled and reinstalled

using

the Gimp site, apt-get install and Synaptic all with the same result.

Could this be a bug for my AMD chip-set? Are there some files missing from the original Ubuntu installation? Is it possible to install version 2.4 instead?

Just looked at .gimp folder and all the folders (brushes etc) are empty.

How do I get data into them?

2009-06-12 13:00:41 UTC (over 5 years ago)
postings
3
contact
Send private message

Gimp tools not working

Just looked at .gimp folder and all the folders (brushes etc) are empty.

How do I get data into them?

Sorry -- That file is empty in other computers. The usr,share,gimp folders

DO have data in them. Why doesn't it work!!

Tobias Jakobs
2009-06-12 16:14:39 UTC (over 5 years ago)

Gimp tools not working

Hi,

On Fri, Jun 12, 2009 at 12:49, Brian C. wrote:

Just looked at .gimp folder and all the folders (brushes etc) are empty.

How do I get data into them?

Gimp saves only the user settings into the .gimp folder. If you remove it Gimp will create a new one and resets all settings to default.

Can please post a link to a screenshot, perhaps we can then see the problem better.

Regards,
Tobias

James
2009-06-12 18:07:12 UTC (over 5 years ago)

Gimp tools not working

On 06/12/09 06:28, Brian C. wrote:

I have upgraded to Ubuntu 9.04 and Gimp 2.6 was installed with it. When I started to use Gimp, none of the tools worked. I could select a tool and move it over a picture, but nothing happens. I have been using Gimp for several years on the same computer with previous versions of Ubuntu and Gimp 2.4 worked perfectly with Ubuntu 8.10. I have uninstalled and reinstalled using the Gimp site, apt-get install and Synaptic all with the same result.

Could this be a bug for my AMD chip-set? Are there some files missing from the original Ubuntu installation? Is it possible to install version 2.4 instead?

Make sure you're on the right layer and the layer is not locked.