Sign up now! · Forgot password?
RSS/Atom feed identi.ca Twitter

Problem with running GIMP (xc0000005)

This discussion is connected to the gimp-developer-list.gnome.org mailing list which is provided by the GIMP developers and not related to gimpusers.com.

This is a read-only list on gimpusers.com so this discussion thread is read-only, too.

20 of 20 messages available
Toggle history

Please log in to manage your subscriptions.

Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 17 Jun 21:20
  Problem with running GIMP (xc0000005) Partha Bagchi 17 Jun 22:12
  Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 18:35
   Problem with running GIMP (xc0000005) Partha Bagchi 18 Jun 19:17
  Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 20:08
   Problem with running GIMP (xc0000005) Paka 18 Jun 20:37
   Problem with running GIMP (xc0000005) paka@opensuse.org 18 Jun 20:50
  Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 21:48
   Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 22:00
    Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 22:07
     Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 22:11
      Problem with running GIMP (xc0000005) Partha Bagchi 18 Jun 22:22
      Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 22:51
       Problem with running GIMP (xc0000005) Partha Bagchi 18 Jun 23:02
       Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 23:13
        Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 23:22
         Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 18 Jun 23:28
          Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk 19 Jun 00:14
          Problem with running GIMP (xc0000005) Patryk Patryk via gimp-developer-list 19 Jun 17:00
         Problem with running GIMP (xc0000005) Partha Bagchi 18 Jun 23:28
Patryk Patryk
2018-06-17 21:20:02 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Partha Bagchi
2018-06-17 22:12:16 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

On Sun, Jun 17, 2018 at 5:20 PM Patryk Patryk wrote:

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Go into your personal GIMP folder -

C:\Users\YourUserName\AppData\Roaming\GIMP\2.10\plug-ins. If you find any "exe" and "DLL" files, delete them. If you are attached to these files for some reason, move them some place else.

Now restart your GIMP executable.

See if that fixes your issues.

Patryk Patryk
2018-06-18 18:35:33 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

I dont know if I reply to Partha it will be good so I replying to develper list. Well, this folder is empty xD it should ? I have all drivers up-to-date, as I know netframework for windows is auto updated in my system, I think I have deleted all trashes which gimp 2.8 left, i cleaned registry with CCleaner, i have no idea whats wrong.

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Partha Bagchi
2018-06-18 19:17:07 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

On Mon, Jun 18, 2018 at 2:35 PM Patryk Patryk wrote:

I dont know if I reply to Partha it will be good so I replying to develper list. Well, this folder is empty xD it should ? I have all drivers up-to-date, as I know netframework for windows is auto updated in my system, I think I have deleted all trashes which gimp 2.8 left, i cleaned registry with CCleaner, i have no idea whats wrong.

Well, yes, please reply to the list as well. I personally don't mind if

you also CC me, but some others do seem to mind.

This error usually means that some DLL is loading itself when it shouldn't. Hence my previous suggestion. You claim you have no such DLLs.

Windows will load DLLs as it encounters them in an application's startup requirement.

To find these DLLs, it uses an algorithm whereby, first it looks into the folder containing the executable, the current folder, the Windows System folder, The Windows folder itself and finally the PATH environment variable.

To locate which DLL is causing this violation, start GIMP with the verbose option from a command window and see where you get the error.

My builds automatically create a logfile with this information to make it easier for me to respond to these types issues. You can try my portable build to see if you get the same error.

HTH, Partha

Patryk Patryk
2018-06-18 20:08:58 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

Ok, I almost understand what you talking about, but I dont really know how to run GIMP with verbose option

Paka
2018-06-18 20:37:30 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

* Patryk Patryk [06-18-18 16:11]:

Ok, I almost understand what you talking about, but I dont really know how to run GIMP with verbose option

gimp --help in a text window, command.com in windows

(paka)Patrick Shanahan       Plainfield, Indiana, USA          @ptilopteri
http://en.opensuse.org    openSUSE Community Member    facebook/ptilopteri
Registered Linux User #207535                    @ http://linuxcounter.net
Photos: http://wahoo.no-ip.org/piwigo		    paka @ IRCnet freenode
paka@opensuse.org
2018-06-18 20:50:08 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

* Patryk Patryk [06-18-18 16:11]:

Ok, I almost understand what you talking about, but I dont really know how to run GIMP with verbose option

gimp --help in a text window, command.com in windows

(paka)Patrick Shanahan       Plainfield, Indiana, USA          @ptilopteri
http://en.opensuse.org    openSUSE Community Member    facebook/ptilopteri
Registered Linux User #207535                    @ http://linuxcounter.net
Photos: http://wahoo.no-ip.org/piwigo		    paka @ IRCnet freenode
Patryk Patryk
2018-06-18 21:48:45 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Patryk Patryk
2018-06-18 22:00:25 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Patryk Patryk
2018-06-18 22:07:39 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Patryk Patryk
2018-06-18 22:11:54 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Partha Bagchi
2018-06-18 22:22:46 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

On Mon, Jun 18, 2018 at 6:12 PM Patryk Patryk wrote:

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

This is normal. So, GIMP itself is loading properly.

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

I don't know about this. Try to locate this file and delete it.

I'm not totally sure why you have files with .debug extension. Perhaps someone else can help you with this.

Patryk Patryk
2018-06-18 22:51:35 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

Ok, so I found both applications that I have problem with, web-page and wavelet-decompose. Both are applications, and both have their debug files. I have to delete debug files or applications, or all of them? Btw, its in GIMP 2>lib>gimp>2.0>plug-ins. Is this plug-ins folder you mentioned earlier ?

wt., 19 cze 2018 o 00:11 Patryk Patryk napisał(a):

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Partha Bagchi
2018-06-18 23:02:57 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

On Mon, Jun 18, 2018 at 6:51 PM Patryk Patryk wrote:

Ok, so I found both applications that I have problem with, web-page and wavelet-decompose. Both are applications, and both have their debug files. I have to delete debug files or applications, or all of them? Btw, its in GIMP 2>lib>gimp>2.0>plug-ins. Is this plug-ins folder you mentioned earlier ?

No, the folder I mentioned is
C:\Users\YourUserName\AppData\Roaming\GIMP\2.10\plug-ins

Obviously, YourUserName = your login name on your computer.

Patryk Patryk
2018-06-18 23:13:07 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

Ok, so I deleted both applications with their debug files anyway, and ... when I run gimp, i get same error as before, but now with other apps in title xD Every hit on OK to end button bring up next error message with next other app, to be honest, every app that this folder with plug-ins contains. Earlier there was just one that i had problem with :/

wt., 19 cze 2018 o 00:51 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I found both applications that I have problem with, web-page and wavelet-decompose. Both are applications, and both have their debug files. I have to delete debug files or applications, or all of them? Btw, its in GIMP 2>lib>gimp>2.0>plug-ins. Is this plug-ins folder you mentioned earlier ?

wt., 19 cze 2018 o 00:11 Patryk Patryk napisał(a):

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Patryk Patryk
2018-06-18 23:22:44 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

Edit: Im sitting here just like WTF XD I deleted all the files (apps and their debug files) in this folder, except "python-console", and.. Everything works XD loading screen goes to end and I have workspace and tools before me. I tried to make new, ee.. "canvas", you know, and its fine. I created new layer, and used some tools, works without crash. Can you guys tell me what happened ?

wt., 19 cze 2018 o 01:13 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I deleted both applications with their debug files anyway, and ... when I run gimp, i get same error as before, but now with other apps in title xD Every hit on OK to end button bring up next error message with next other app, to be honest, every app that this folder with plug-ins contains. Earlier there was just one that i had problem with :/

wt., 19 cze 2018 o 00:51 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I found both applications that I have problem with, web-page and wavelet-decompose. Both are applications, and both have their debug files. I have to delete debug files or applications, or all of them? Btw, its in GIMP 2>lib>gimp>2.0>plug-ins. Is this plug-ins folder you mentioned earlier ?

wt., 19 cze 2018 o 00:11 Patryk Patryk napisał(a):

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Patryk Patryk
2018-06-18 23:28:07 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

aren't these files important ?

wt., 19 cze 2018 o 01:22 Patryk Patryk napisał(a):

Edit: Im sitting here just like WTF XD I deleted all the files (apps and their debug files) in this folder, except "python-console", and.. Everything works XD loading screen goes to end and I have workspace and tools before me. I tried to make new, ee.. "canvas", you know, and its fine. I created new layer, and used some tools, works without crash. Can you guys tell me what happened ?

wt., 19 cze 2018 o 01:13 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I deleted both applications with their debug files anyway, and ... when I run gimp, i get same error as before, but now with other apps in title xD Every hit on OK to end button bring up next error message with next other app, to be honest, every app that this folder with plug-ins contains. Earlier there was just one that i had problem with :/

wt., 19 cze 2018 o 00:51 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I found both applications that I have problem with, web-page and wavelet-decompose. Both are applications, and both have their debug files. I have to delete debug files or applications, or all of them? Btw, its in GIMP 2>lib>gimp>2.0>plug-ins. Is this plug-ins folder you mentioned earlier ?

wt., 19 cze 2018 o 00:11 Patryk Patryk napisał(a):

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Partha Bagchi
2018-06-18 23:28:33 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

On Mon, Jun 18, 2018 at 7:23 PM Patryk Patryk wrote:

Edit: Im sitting here just like WTF XD I deleted all the files (apps and their debug files) in this folder, except "python-console", and.. Everything works XD loading screen goes to end and I have workspace and tools before me. I tried to make new, ee.. "canvas", you know, and its fine. I created new layer, and used some tools, works without crash. Can you guys tell me what happened ?

wt., 19 cze 2018 o 01:13 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I deleted both applications with their debug files anyway, and ... when I run gimp, i get same error as before, but now with other apps in title xD Every hit on OK to end button bring up next error message with next other app, to be honest, every app that this folder with plug-ins contains. Earlier there was just one that i had problem with :/

Yes, you probably lost all ability to open any files such as jpeg, tiff, webp etc. Most likely you have some antivirus program or something that either deletes all DLLs or quarantines them. I don't recall where standard Windows GIMP packages support DLLs, but check your application to see whether you have any DLLs lib libtiff-x.x.dll libjpeg.dll etc.

Hope that helps, Partha

Patryk Patryk
2018-06-19 00:14:49 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

So you mean I have to restore these files that I just delted :( ? 'n yes, I cant open them except the .xcf files. I have only Windows Defender, which in past month haven't found any virus or smth and i haven't any files under aurantine.
'N you mean to run DISM and check if any library is missing ? I was so happy thinking I have found solution haha

wt., 19 cze 2018 o 01:28 Patryk Patryk napisał(a):

aren't these files important ?

wt., 19 cze 2018 o 01:22 Patryk Patryk napisał(a):

Edit: Im sitting here just like WTF XD I deleted all the files (apps and their debug files) in this folder, except "python-console", and.. Everything works XD loading screen goes to end and I have workspace and tools before me. I tried to make new, ee.. "canvas", you know, and its fine. I created new layer, and used some tools, works without crash. Can you guys tell me what happened ?

wt., 19 cze 2018 o 01:13 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I deleted both applications with their debug files anyway, and ... when I run gimp, i get same error as before, but now with other apps in title xD Every hit on OK to end button bring up next error message with next other app, to be honest, every app that this folder with plug-ins contains. Earlier there was just one that i had problem with :/

wt., 19 cze 2018 o 00:51 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I found both applications that I have problem with, web-page and wavelet-decompose. Both are applications, and both have their debug files. I have to delete debug files or applications, or all of them? Btw, its in GIMP 2>lib>gimp>2.0>plug-ins. Is this plug-ins folder you mentioned earlier ?

wt., 19 cze 2018 o 00:11 Patryk Patryk napisał(a):

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized
programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help

Patryk Patryk via gimp-developer-list
2018-06-19 17:00:39 UTC (about 1 month ago)

Problem with running GIMP (xc0000005)

Guys need explanation how to do all these things I can't do this alone, I have deadline soon, and I wish to see what changes you did in new version. Your instructions aren't clear, try to understand me :) Till I get some advices im forced to use old gimp. This just sucks only I have this problem

wt., 19 cze 2018 o 01:28 Patryk Patryk napisał(a):

aren't these files important ?

wt., 19 cze 2018 o 01:22 Patryk Patryk napisał(a):

Edit: Im sitting here just like WTF XD I deleted all the files (apps and their debug files) in this folder, except "python-console", and.. Everything works XD loading screen goes to end and I have workspace and tools before me. I tried to make new, ee.. "canvas", you know, and its fine. I created new layer, and used some tools, works without crash. Can you guys tell me what happened ?

wt., 19 cze 2018 o 01:13 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I deleted both applications with their debug files anyway, and ... when I run gimp, i get same error as before, but now with other apps in title xD Every hit on OK to end button bring up next error message with next other app, to be honest, every app that this folder with plug-ins contains. Earlier there was just one that i had problem with :/

wt., 19 cze 2018 o 00:51 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, so I found both applications that I have problem with, web-page and wavelet-decompose. Both are applications, and both have their debug files. I have to delete debug files or applications, or all of them? Btw, its in GIMP 2>lib>gimp>2.0>plug-ins. Is this plug-ins folder you mentioned earlier ?

wt., 19 cze 2018 o 00:11 Patryk Patryk napisał(a):

Missing fast-path babl conversion detected, Implementing missing babl fast paths
accelerates GEGL, GIMP and other software using babl, warnings are printed on
first occurance of formats used where a conversion has to be synthesized
programmatically by babl based on format description

*WARNING* missing babl fast path(s): "R'G'B' double" to "CIE Lab double"

^ and this is what shows up in console

wt., 19 cze 2018 o 00:07 Patryk Patryk napisał(a):

wavelet-decompose.exe.debug - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację

^So I runned gimp consloe that I have found in bin in GIMP folder Message says aplication wasnt runned right, press ok to end

wt., 19 cze 2018 o 00:00 Patryk Patryk napisał(a):

It will be best if you can tell me which commands I need to use, im not a dev, just grey user, soo

pon., 18 cze 2018 o 23:48 Patryk Patryk napisał(a):

Ok, still dont know. Step by step what I need to do, please and sorry xD

niedz., 17 cze 2018 o 23:20 Patryk Patryk napisał(a):

I have a problem as in title. Just had a fresh download of GIMP 2.10 stable version, from official site, from mirrors, other sites, I tried reinstall and right at the end of loading procces error message pop up, that it was imposible to run GIMP, it had xc0000005 in it. I tried to find solution but nobody had this problem with GIMP, and I just dont know what to do, right when I have some free time. I have to mention previous ver. 2.8 worked good as hell. Im using Win10 Insider at the moment. English is not my native language, if I wrote to wrong email or smth please, tell me where to find help