Sign up now! · Forgot password?
RSS/Atom feed identi.ca Twitter

2.8 rc1 on XP

This discussion is connected to the gimp-user-list.gnome.org mailing list which is provided by the GIMP developers and not related to gimpusers.com.

7 of 13 messages available
Toggle history

Please log in to manage your subscriptions.

20120425014440.206130@gmx.com 26 Apr 14:49
4F988998.2030009@ve3syb.ca 26 Apr 14:49
CAABFPsAKBtufhCMt_hemx3US3_... 26 Apr 14:49
4F994D9A.90802@dreamchaser.org 26 Apr 14:49
SNT111-W6B137362118A341ACDA... 26 Apr 14:49
  2.8 rc1 on XP Richard Gitschlag 26 Apr 14:48
   2.8 rc1 on XP Gary Aitken 26 Apr 14:58
    2.8 rc1 on XP Richard Gitschlag 26 Apr 15:54
4F998923.1040603@ve3syb.ca 27 Apr 16:56
  2.8 rc1 on XP Richard Gitschlag 27 Apr 16:50
2.8 rc1 on XP Jernej Simončič 28 Apr 19:07
  2.8 rc1 on XP Gary Aitken 28 Apr 23:08
   2.8 rc1 on XP Michael Schumacher 29 Apr 06:32
Richard Gitschlag
2012-04-26 14:48:56 UTC (almost 2 years ago)

2.8 rc1 on XP

Win32 installer worked perfectly for me, the only problems I've had so far seem to be related to reloading Script-Fu scripts from inside GIMP.

(Note to self: Double-check the "To:" address before hitting Send.)

-- Stratadrake strata_ranger@hotmail.com
--------------------
Numbers may not lie, but neither do they tell the whole truth.

Date: Thu, 26 Apr 2012 07:28:58 -0600 From: gimp@dreamchaser.org
To: gimp-user-list@gnome.org
Subject: [Gimp-user] 2.8 rc1 on XP

Has anyone gotten the windoze installer version of 2.8.0-rc1 to work properly? I've been running 2.7.5 for a while but when I tried installing the 2.8 rc1 I'm having problems. The gimp comes up ok, but when I attempt to load a .jpg file it hangs; as I recall it's spinning its wheels in ufraw-gimp.exe (I forgot to write down the exact name, but I think that's it).

Gary
_______________________________________________ gimp-user-list mailing list
gimp-user-list@gnome.org
http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list

Gary Aitken
2012-04-26 14:58:33 UTC (almost 2 years ago)

2.8 rc1 on XP

Are you running XP or something more recent?

On 4/26/2012 8:48 AM, Richard Gitschlag wrote:

Win32 installer worked perfectly for me, the only problems I've had so far seem to be related to reloading Script-Fu scripts from inside GIMP.

(Note to self: Double-check the "To:" address before hitting Send.)

-- Stratadrake strata_ranger@hotmail.com
--------------------
Numbers may not lie, but neither do they tell the whole truth.

> Date: Thu, 26 Apr 2012 07:28:58 -0600 > From: gimp@dreamchaser.org
> To: gimp-user-list@gnome.org
> Subject: [Gimp-user] 2.8 rc1 on XP >
> Has anyone gotten the windoze installer version of 2.8.0-rc1 to work > properly? I've been running 2.7.5 for a while but when I tried > installing the 2.8 rc1 I'm having problems. The gimp comes up ok, but > when I attempt to load a .jpg file it hangs; as I recall it's spinning > its wheels in ufraw-gimp.exe (I forgot to write down the exact name, but > I think that's it).
>
> Gary
> _______________________________________________ > gimp-user-list mailing list
> gimp-user-list@gnome.org
> http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list

_______________________________________________ gimp-user-list mailing list
gimp-user-list@gnome.org
http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list

Richard Gitschlag
2012-04-26 15:54:20 UTC (almost 2 years ago)

2.8 rc1 on XP

32-bit XP Home, SP3.

-- Stratadrake strata_ranger@hotmail.com
--------------------
Numbers may not lie, but neither do they tell the whole truth.

Date: Thu, 26 Apr 2012 08:58:33 -0600 From: gimp@dreamchaser.org
To: strata_ranger@hotmail.com; gimp-user-list@gnome.org Subject: Re: [Gimp-user] 2.8 rc1 on XP

Are you running XP or something more recent?

On 4/26/2012 8:48 AM, Richard Gitschlag wrote:

Win32 installer worked perfectly for me, the only problems I've had so far seem to be related to reloading Script-Fu scripts from inside GIMP.

(Note to self: Double-check the "To:" address before hitting Send.)

-- Stratadrake strata_ranger@hotmail.com
--------------------
Numbers may not lie, but neither do they tell the whole truth.

> Date: Thu, 26 Apr 2012 07:28:58 -0600 > From: gimp@dreamchaser.org
> To: gimp-user-list@gnome.org
> Subject: [Gimp-user] 2.8 rc1 on XP >
> Has anyone gotten the windoze installer version of 2.8.0-rc1 to work > properly? I've been running 2.7.5 for a while but when I tried > installing the 2.8 rc1 I'm having problems. The gimp comes up ok, but > when I attempt to load a .jpg file it hangs; as I recall it's spinning > its wheels in ufraw-gimp.exe (I forgot to write down the exact name, but > I think that's it).
>
> Gary
> _______________________________________________ > gimp-user-list mailing list
> gimp-user-list@gnome.org
> http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list

_______________________________________________ gimp-user-list mailing list
gimp-user-list@gnome.org
http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list

Richard Gitschlag
2012-04-27 16:50:32 UTC (almost 2 years ago)

2.8 rc1 on XP

That's a separate topic, but ... I'm trying to update and expand a script-fu that I created years ago in GIMP 2.4, and after several iterations of test/tweak/refresh scripts, 2.8.0-RC1 just up and crashes.

By now, it's also my first script-fu that actually needs to query what version of GIMP it's running on before operating (I wish I was making that up).

-- Stratadrake strata_ranger@hotmail.com
--------------------
Numbers may not lie, but neither do they tell the whole truth.

Date: Thu, 26 Apr 2012 13:42:59 -0400 From: kevin@ve3syb.ca
To: strata_ranger@hotmail.com
Subject: Re: [Gimp-user] 2.8 rc1 on XP

On 12-04-26 10:48 AM, Richard Gitschlag wrote:

Win32 installer worked perfectly for me, the only problems I've had so far seem to be related to reloading Script-Fu scripts from inside GIMP.

What issue have you had related to reloading Script-Fu scripts from inside GIMP?

-- Cheers!

Kevin.

http://www.ve3syb.ca/ |"Nerds make the shiny things that distract Owner of Elecraft K2 #2172 | the mouth-breathers, and that's why we're | powerful!" #include | --Chris Hardwick

Jernej Simončič
2012-04-28 19:07:47 UTC (almost 2 years ago)

2.8 rc1 on XP

On Sat, 28 Apr 2012 11:25:17 -0600, Gary Aitken wrote:

When I run the install (using normal install, although custom fails as well), it appears to install correctly. However:
It does not create a desktop shortcut (Should it, in the default install?)

It doesn't, and it shouldn't - desktop is not something that the installer should touch.

It creates only a single entry in the start menu, labelled "GIMP 2". In particular, no subitems, such as uninstall (should it?)

That is correct - with the new Start Menu in Vista and 7, opening subfolders is quite annoying, and since uninstall functionality is provided through the Programs and Features applet in Control Panel, there's really no need to clutter the Start Menu.

A possible issue -- this is running booted from an "F:" drive, with no "C:" or "D:" drive on the machine.

Shouldn't be a problem, I've got a similar setup.

Gary Aitken
2012-04-28 23:08:30 UTC (almost 2 years ago)

2.8 rc1 on XP

Thanks.
A little more info.
If I cd to the bin directory and run gimp-2.8.exe -v
I see the following:

GNU Image Manipulation Program version 2.8.0-RC1 git-describe: Unknown, shouldn't happen

using GEGL version 0.2.0 (compiled against version 0.2.0) using GLib version 2.30.2 (compiled against version 2.30.2) using GdkPixbuf version 2.24.1 (compiled against version 2.24.1) using GTK+ version 2.24.10 (compiled against version 2.24.10) using Pango version 1.29.4 (compiled against version 1.29.4) using Fontconfig version 2.8.0 (compiled against version 2.8.0) using Cairo version 1.10.2 (compiled against version 1.10.2) (Type any character to close this window)

Unfortunately, I haven't got a C debugging environment, so I'm kinda hamstrung.

BTW, this is on an amd athlon xp, but I doubt that has anything to do with it.

Is the git-describe line the point where it's exiting, or is that just information and it should continue executing?

Thanks for any ideas,

Gary

On 4/28/2012 1:07 PM, Jernej Simončič wrote:

On Sat, 28 Apr 2012 11:25:17 -0600, Gary Aitken wrote:

When I run the install (using normal install, although custom fails as well), it appears to install correctly. However:
It does not create a desktop shortcut (Should it, in the default install?)

It doesn't, and it shouldn't - desktop is not something that the installer should touch.

It creates only a single entry in the start menu, labelled "GIMP 2". In particular, no subitems, such as uninstall (should it?)

That is correct - with the new Start Menu in Vista and 7, opening subfolders is quite annoying, and since uninstall functionality is provided through the Programs and Features applet in Control Panel, there's really no need to clutter the Start Menu.

A possible issue -- this is running booted from an "F:" drive, with no "C:" or "D:" drive on the machine.

Shouldn't be a problem, I've got a similar setup.

Michael Schumacher
2012-04-29 06:32:13 UTC (almost 2 years ago)

2.8 rc1 on XP

On 29.04.2012 01:08, Gary Aitken wrote:

BTW, this is on an amd athlon xp, but I doubt that has anything to do with it.

I guess it does: https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=672362

Michael